Krukmakargatan 7, 118 51 Stockholm info@xn--glasmstare-stockholm-fzb.se

Bilglas

Hos oss kan du få hjälp med bilglas. Det oavsett om det gäller vindrutan fram på bilen eller sidorutor. Vi försöker alltid se till att i största möjliga mån att reparera en skadad bilruta, men det är inte alltid det går. Då måste man byta den. I vissa lägen är det nämligen så att en vindruta har blivit i så dåligt skick att man inte kan eller ska reparera den, det har med säkerhet att göra. Du behöver då nytt bilglas och den måste bytas ut på ett fackmannamässigt så väl som professionellt sätt. Hos oss finns det bilglas och bilrutor för alla bilmärken och årsmodeller, oavsett om det är vindruta, bakruta eller en sidoruta.

Försäkring

Om du har en försäkring, så behöver du bara betala självrisken. Med oss slipper du fylla i en massa olika blanketter, eller kontakta försäkringsbolaget, det sköter vi åt dig.

Stenskott är något som kan hända vem som helst. Ett stenskott kan uppstå om ett hårt föremål, så som till exempel en sten, sprätter upp mot vindrutan när du kör. Ofta är det vid möte av ett annat fordon. Stenskott bör lagas snabbt, eftersom det annars kan spricka vidare och förstöra hela vindrutan. I första hand lagar vi stenskottet, men är detta inte möjligt så byter vi hela rutan. Är hela vindrutan är sprucken, eller du har fler än tre stenskott eller om stenskottet är placerat på olämpligt läge så måste vindrutan bytas. Oftast är detta något som går på din försäkring. Vi byter din ruta på ett par timmar.

Utöver att laga stenskott och att byta vindrutor, så kan vi även erbjuda kalibrering av vindruta. Detta är om du har en bil med en kamera eller en sensor i din vindruta som är till för att stödja system för underlättande av körning. Efter ett byte av bilglas kan du ha behov av en kalibrering.

Om du har en sidoruta som är skadad, så behöver den i allra flesta fall bytas. Vi skyddar fordonet, både utsidan och insidan. Sedan tar vi bort eventuellt glaskross och monterar därefter ny sidoruta. Samma sak gäller med en skadad bakruta, de behöver också i de allra flesta fall bytas.

Hur lång tid tar det att byta en bilruta

Hos oss kan du få den hjälp du behöver. Vi reparerar och byter trasiga bilglas. Vi ser även till att sköta all kontakt med ditt försäkringsbolag, samt att du kan få en fri lånebil medan vi byter din ruta. Oftast så behövs inte ett byte göras, utan det räcker med att reparera. Det är det mest ekonomiska för din del samt att det även sparar tid. Dessutom är det bättre för miljön.

Se till att du reparerar ditt stenskott i tid, så slipper du att byta hela rutan. En reparation tar bara 30–45 minuter.

Skulle det vara så att stenskottet har blivit en spricka som är längre än 30 mm, så behöver man byta ut den. Självrisken för ett byte av en vindruta ligger mellan 1500 och 3000 kronor. Det tar ungefär en dag att byta, lämna in bilen på morgonen och få tillbaka den på eftermiddagen med en ny vindruta.

Vi kan hjälpa dig oavsett vilken glasskada du har råkat ut för och vi lämnar garanti på våra utförda arbeten. Kontakta Glasmästare Stockholm oss idag!