Krukmakargatan 7, 118 51 Stockholm info@xn--glasmstare-stockholm-fzb.se

Glasmästare Skogås

Söker du en erfaren och professionell glasmästare i Skogås?  Våran glasjour är kända för snabb service och hög kvalité. Vi är experter på glas till fönster, dörrar, inredning och inramning. Vill du glasa in din balkong eller veranda så kan du också vända dig till oss. Våra kunder är både privatpersoner och företag och inget projekt är för litet eller för stort för oss så låt oss bli din glasmästare i Skogås. Vi arbetar också med tjänster till köpcentrum, varuhus, bussbolag och andra företag som behöver ett effektivt servicebolag för snabbt utbyte av trasiga glas när olyckan är framme.

Kontakta oss på XX och våra kunniga glasmästare åker ut och åtgärdar dina problem snabbt och effektivt Våra glasmästare är gedigna glasmästare och gör ett ypperligt arbete varje gång. Vi hjälper dig gärna med utbyte av fönster och glasdörrar. Om du önskar en egentillverkad glasvägg, duschvägg eller bordsskiva så har vi stora möjligheter att hjälpa till med detta. Vi arbetar även med bilglas och kan byta bilglas på samtliga bilmärken och modeller. Vi arbetar också direkt mot ditt försäkringsbolag och vi kan hjälpa till att reglera kostnaden mot din försäkring.

Vår service

Vi erbjuder alla former av glastjänster och produkter till företag och privatpersoner i hela Stor-Skogås. Våra glasmästare är skickliga, servicemedvetna och effektiva. Vår största verksamhet är att byta ut trasigt glas på allt ifrån skolor, busskurer, flerfamiljshus till köpcentrum. Kontakta oss och begär en offert så vi kan bli din glasmästare i Skogås. Kort om våra tjänster:

• Bilglas – Om du får stenskott eller om bilrutan går i sönder på annat sätt så hjälper vi dig att snabbt och enkelt byta ruta.

• Inramning – Snygg ram till tavlan eller ett inglasat foto kontakta oss så hjälper vi dig.

• Balkonger och verandor- vi är experter på inglasning och kan hjälpa dig med ditt inglasningsprojekt.

• Specialbeställningar – Önskar du en duschvägg, bordsskiva eller något annat i glas vi kan utforma den enligt ditt önskemål.

• Entreprenader – xx är det självklara valet för byggföretag och fastighetsägare i Skogås. Vi kan allt inom glas.

• Övriga tjänster inom glas.

Vårt arbete

Vi arbetar ute hos kunder och i våra egna lokaler. Våra servicebilar är utrustade för att klara av de flesta glasarbeten och vi är ofta ute på arbeten hos våra kunder. Då lagar vi busskurer, skyltfönster eller något fönster som har blivit krossat. Skadegörelse utgör en stor del av grunden till att vi blir inkallade för att byta ut ett krossat glas. En glasmästare i Skogås måste vara beredd på att just skadegörelsen är större i en storstad och mycket uppdrag handlar om att åter igen byta ut ett glas.

glasmästare stockholm

Olika typer av glas

Det finns många olika typer av glas t ex 3-glas och 2-glas. Ett 3-glas fönster består som det låter av 3 stycken glas som är sammansatta med en metallskena i mellan. Detta ger bättre ljudisolering och värme. En 2-glas ruta har 2 stycken glas sammanfogade. Det finns också andra typer av glas som t ex isolerglas, säkerhetsglas, brandsäkert glas, energiglas, råglas, lamellglas, härdat glas, spegelglas, solskyddsglas.

Att välja glas till dina fönster ditt eller badrum

XX din glasmästare i Skogås har kunskapen och expertisen för att vara behjälplig när du väljer glas till ditt glasprojekt eller till dina nya fönster. För dig kanske det viktiga är att de är kostnadseffektiva men det finns många fler egenskaper som är viktiga att ta hänsyn till vid ditt val. Våra glasmästare har kunskaperna i glasens egenskaper och kan alltid hjälpa dig så att du väljer rätt.

Isolerglas är inget nytt utan det har använts enda sedan 60-talet. En av egenskaperna som isolerglasen har är att man slipper putsa fönstret mellan glasen. Isolerglasen var först 2-glas och sedan 3-glas. Nu för tiden finns det ett 2-glas med argonglas mellan glasen som har en förbättrad isoleringsförmåga.

Ett glas som kallas för energiglas där är ytan belagd med ett transparent metallskikt. Detta glas brukar vara lätt att putsa och på grund av dess ömtåliga yta fungerar det bäst inbyggt i ett isolerglas.

Självrengörande glas är för dig som verkligen är trött på att putsa fönster. Är detta möjligt? Finns det fönster som inte behöver putsas? Visst är det möjligt. Dessa glas är självrengörande och fungerar så att de löser upp smutsen och smutsen spolas bort varje gång det regnar. Själva glaset är mycket tunt och har transparent beläggning. Glaset är beroende av vatten och ljus därför kan det bara användas utomhus.

Spegelglas har en tjocklek på 3-4 mm. Glasen kan limmas på väggen eller fästas med klammers.

Duschväggar och dörrar görs med härdat glas. Detta glas är mycket starkt men skulle det gå sönder splittras det sönder i flera tusen bitar.

Lamellglas ger ett mycket bra inbrottsskydd för det är mycket svårt att tränga igenom. Där är ett plastskick mellan glasen som skyddar mot UV-strålar. Lamellglas kombinerat med isolerglas ger ett skydd mot solens blekning av möbler och golv.

Keramiskt glas används i braskaminer för dessa glas tål mycket hög värme. Glaset är dyrt men det behövs oftast inte så stora glas så kostnaden blir överkomlig ändå.

Råglas är bra att använda som insynsskydd. Det finns olika sorter med olika mönster.

Begär offert

Om du har frågor till XX din glasmästare i Skogås om priser eller om du har andra frågor som t ex ska jag renovera eller byta fönster, så hjälper vi gärna till. Ibland kan det löna sig att renovera sina fönster men i de flesta fall blir det billigare att byta ut de gamla mot nya. Nyare fönster har också bättre isoleringsförmåga och detta kan ge dig besparingar på din elräkning och din värme kostnad. Vid en större entreprenad kommer vi ut och tittar på projektet och efter besök skriver vi en offert.

Måttbeställda glas eller konstglas

Om du har ett specialprojekt där du behöver ett specifikt glas t ex frostat glas med mönster, konstglas i olika mönster och färger eller kanske ett måttbeställt glas så kan XX din glasmästare i Skogås självklart hjälpa till. Några exempel på sådana glasprojekt kan vara ett kyrkofönster med färgat glas med mönster i ett ovanligare format. Då vi är specialister på glas och har fantastiska glasmästare så är vi säkra på att vi kan genomföra ditt glasprojekt framgångsrikt. Kontakta XX din glasmästare i Skogås för att tala om ditt glasprojekt.